Gebakken vis

Gebakken vis

Kibbeling
Definitie: ''Kleine stukjes gebakken vis met kruiden''

Onze vers gebakken kibbeling wordt door ons met zorg voor u klaargemaakt.

De kibbeling wordt gemaakt van witte koolvisfilets, of ook wel Pollack genoemd, die wij in 'blokjes' snijden en vervolgens op bestelling voor de klant met zorg bakken.

De witte koolvis is een kustgebonden vis, die langst de Europese kusten, van de Golf van Biskaje tot noordelijk Noorwegen, de Faroer Eilanden, IJsland en de zuidelijke Oostzee gevangen wordt. De witte koolvis heeft drie rugvinnen, twee anaalvinnen, een bruingroene rug met geelgroene flanken en een witte buik. Deze vis wordt in filet, aan blok gevroren, bij ons aangeleverd.

Natuurlijk kunnen wij niet de juiste hoeveelheid bakken, zodat er meestal wel een beetje kibbeling blijft liggen, maar dat is niet erg, want ook koud is onze kibbeling een delicatesse.

Wanneer de kibbeling nog enkele uren bewaard moet worden, is het zelfs beter om deze 'koude' kibbeling mee te nemen.

Bewaar gebakken vis NOOIT in de koelkast!! De koelkast bevat namelijk veel vocht en dat maakt de kibbeling zacht.

Lekkerbek

Onze vers gebakken lekkerbek (heekfilet) wordt door uw visspecialist met zorg voor u klaargemaakt.

Onze lekkerbek wordt gemaakt van heekfilets, die wij licht zouten en vervolgens op bestelling voor de klant met zorg bakken.

De Heek is een roofvis, die zich voedt met haring, kleine kabeljauw-achtigen, schelvis en wijting. De Heek komt voor in de Oostelijke Atlantische Oceaan, voornamelijk langst de randen van het continentale plat. De Heek heeft slank lichaam met een grote kop, een blauwgrijze rug met zilverkleurige flanken en een zilverwitte buik. Deze filets worden bij ons diep gevroren, interleaved verpakt, aangeleverd.

Soms hebben we wel eens koude lekkerbekken liggen, die ook koud een delicatesse zijn.

Wanneer de lekkerbek nog enkele uren bewaard moet worden, is het zelfs beter om deze koud mee naar huis te nemen.

Bewaar gebakken vis NOOIT in de koelkast!! De koelkast bevat namelijk veel vocht en dat maakt de lekkerbek zacht.

Schol

Een vers gebakken schol behoord ook tot de mogelijkheden van de gebakken vis
De panklare schol wordt door het beslag gehaald en dan in de olie gebakken totdat deze gaar is. 
Indien gewenst bestrooien we de schol daarna met heerlijke viskruiden.

In principe kan alle verse vis of ontdooide vis door ons voor u gebakken worden dit doen we tegen een kleine vergoeding van € 0,25 per visje. 






Share by: